Muraturile mele preferate sunt gogosarii cu conopida, in otet. Am pus un borcan de 3kg si 3 borcane de cate 720 g.

Se spala gogosarii si se curata de cotoare, apoi se taie in bucati potrivite.

Conopida se spala, se curata si se desface in buchetele mici.

Intr-un castronel se amesteca sarea cu zaharul.

Separat, intr-un vas incapator, se asaza un rand de gogosari cu partea taiata in sus, ca sa absoarba bine lichidul si mirodeniile, peste care se presara un pic din amestecul de zahar si sare, apoi se stropesc cu otet. Se mai pune un rand de gogosari si iar se presara sare si zahar si se stropesc cu otet. Se procedeaza astfel cu toti gogosarii, dar si cu buchetele de conopida, pe care le pregatim in alt vas.

Se mai amesteca in ei peste o ora, apoi se lasa asa peste noapte, intr-un loc bine aerisit.

A doua zi, se scurge lichidul care s-a strans de la gogosari si de la conopida si se pune la fiert impreuna cu apa si mirodeniile. Se lasa sa fiarba cam 10 minute. Apoi se lasa un pic la racit.

Se asaza feliile de gogosari si printre ele buchetele de conopida in borcane.

Se toarna lichidul cald spre fierbinte (nu oparit) peste legume, se pun capacele sau foi de celofan (celofanul se leaga dupa ce s-a racit borcanul) si se depoziteaza la rece. Timp de pregatire: 30 minTimp de asteptare: cateva oreTimp de fierbere: 10 minute Pofta Buna!Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/11/gogosari-cu-conopida-in-otet.html