Imi place mult carnea de pui, pieptul in special, pentru ca mi se pare slaba, alba, curata (fara pielite si vite nedorite) si de aceea caut mereu retete care s-o puna in valoare si s-o faca placuta tuturor. Cum de aceasta data i-am asociat alte ingrediente bune si sanatoase, a iesit un preparat delicios, recomandabil si fiintelor mai gingase, copiii in special. Se prepara destul de repede si de usor.

Se spala pieptul de pui, se desprinde de pe os si se lasa putin sa se zvante.

Se taie pieptul de pui in bucati mai mari (cate doua bucati/portie, cam de 1,5 cm grosime) si se rumeneste usor, la foc mic, intr-o tigaie in care s-a turnat uleiul si s-a topit untul, in prealabil.

Se unge cu unt o tava termorezistenta si se presara pesmetul in ea.

Cand bucatile din piept de pui s-au rumenit usor si s-au patruns, se pun in tava termorezistenta, cu tot cu untul in care s-au preparat la tigaie.

Se mixeaza cele doua oua cu: smantana, sare si piper si se toarna aceasta compozitie in tava termorezistenta, peste pieptul de pui.

Se acopera pieptul de pui din tava cu felii de cascaval (sau cu cascaval razuit).

Se da tava la cuptor pentru 30-35 minute, pana ce preparatul se rumeneste frumos, iar sosul scade si se leaga.

Se serveste cald.

Pieptul de pui poate fi taiat si in bucati mai mici, dar este mai aspectuos, daca nu-l maruntiti exagerat. Pentru ca untul sa nu se arda, este bine sa folositi si 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui la rumenirea pieptului de pui. Rumeniti pieptul de pui la foc mic, ca sa se patrunda, dar sa nu se arda. Adaugati la preparat si untul in care s-au rumenit bucatile din piept de pui. Nu este nevoie sa adaugati faina la sosul de smantana. El se va lega datorita oualor folosite si grisului presarat in tava, pentru gratinare. Daca nu aveti cascaval feliat, puteti sa folositi cascaval razuit.