In week-end am serbat 10 ani de permis, asa ca am pregatit briose cu crema de ciocolata, frisca Montare d oro, felii de portocala si fulgi de nea din zahar.

Pentru briose: se bat spuma, cu mixerul, albusurile cu un praf de sare si zaharul, se adauga treptat galbenusurile, uleiul, faina si praful de copt. Compozitia se toarna intr-o tava pentru briose in care am pus hartiute de copt. ineti cont sa nu umpleti forma pana sus, pentru ca ele se umfla la copt.

Se da tava la cuptorul preincalzit, la foc mic, aprox 15-20 minute. Se lasa la racit. Pentru crema de ciocolata: se incalzeste pe foc mic, intr-un ibric, frisca lichida atat cat sa friga la deget, se adauga ciocolata neagra, se amesteca pana se topeste ciocolata, apoi se da la frigider, sa se raceasca bine. Apoi se bate cu mixerul ca la frisca, pana devine consistenta, dar nu tare.

Separat, se bate frisca lichida, pentru decor.

Asamblare si decor: fiecare briosa se scobeste de miez, se umple cu crema de ciocolata, apoi se decoreaza cu frisca, felii de portocala si fulgi de nea din zahar. Timp de coacere: aprox 15-20 min fiecare tavaTimp de pregatire: 40minPortii: 16 Pofta Buna! Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/11/briose-de-sarbatoare.html