Nu mai facusem de mult timp o rulada si am zis ca este ocazia perfecta pentru un astfel de desert. Am ales sa prepar o crema fina, din frisca Montare d oro, ciocolata si cappuccino.

Pentru blat: Preincalzim cuptorul la 170 grade C si tapetam o tava cu diametrul de 35 25 cm, cu hartie de copt. Punem ouale intr-un castron, adaugam zaharul, sarea si extractul de vanilie si mixam la viteza mare timp de 5 minute. Vom obtine o compozitie care a crescut mult in volum, o culoare deschisa si este destul de consistenta. Faina se amesteca cu cacaoa si se incorporeaza la crema cu o spatula. Ridicam compozitia de pe fundul vasului cu miscari usoare, prin rasturnare ca si cum s-ar impaturi. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si coacem 12-15 minute, sau pana cand blatul trece testul scobitorii. Intre timp ne ocupam de crema. Crema: Scoatem crema de branza din frigider cu cel putin 1 ora inainte. Mixam putin crema pentru a ii da putina cremozitate. Rupem ciocolata bucati si o topim pe baie de aburi. Lasam 1-2 minute la racit si apoi adaugam cate 2 linguri de crema in ciocolata calda si omogenizam bine. Batem frisca si o amestecam cu crema de branza si cele 2 lingurite de cappuccino, cu miscari usoare de jos in sus. Dam crema la frigider pentru cateva ore. Scoatem tava din cuptor, presaram deasupra niste zahar pudra si acoperim foaia de rulada cu o coala curata de hartie de copt. Desprindem hartia de copt de pe fundul blatului, (cu grija ca este fierbinte !) apoi punem o alta hartie de copt peste blatul cu cacao si il intoarcem cu fata in sus. Rulam blatul cu tot cu hartia de copt pe care este asezat, cat de strans putem, dar fara sa-l strivim. Se lasa la racit. Montare rulada: Desfacem bananele de coaja, taiem capetele si le stropim cu zeama de lamaie. Desfacem usor rulada si desfasuram hartia. Intindem 2/3 din crema peste blat si asezam bananele taiate, care in prealabil au fost stropite cu zeama de lamaie. Se ruleaza si se da la frigider, ca sa se intareasca crema. Scoatem din frigider rulada si o imbracam cu crema ramasa si decoram cu fulgi de ciocolata. Dam la rece pana in momentul servirii. Pofta buna!Ouale le vom scoate din frigider cu cel putin 1 ora inainte. Foaia de rulada nu se coace mai mult de 15 minute ca sa nu devina uscata.