De vreo doua saptamani am cautat idei de aperitive tip- fingers food- adica pe care le servesti cu mana. Este mai comod si mai relaxant, mai putin formal. Am gasit oreteta de rosii umplute ce mi-a tras cu ochiul. Dupa sarbatori am avut musafiri si am gasit ocazia potrivita sa pun pe masa rosii umplute. Am mai schimbat si adaptat lista de ingrediente dupa gustul si disponibilitatea de moment.

Rosiile se spala. Se taie un capac si se scobesc rosiile de semintele si pulpa din interior. Nu aruncati interiorul rosiei. Nimic nu se pierde, totul se transforma. Am folosit ce am scos din rosie la o ciorbita de legume. Mai trebuie sa taiati o fasie subtire la baza rosiei, astfel aceasta nu va sta bine pe platou. Rosiile se pun invers pe o farfurie sa se scurga de excesul de lichid. Curatati si spalati restul legumelor. Taiati in cubulete cat se poate de mici morcovul, telina si ardeiul. Amestecati cubuletele de legume cu crema de brana si cu piper. Umpleti rosiile cu amestecul de branza cu legume. Decorati rosiile umplute cu frunzulite verzi si cu seminte de negrilica. Alaturat la servire am pus masline de calitate, naturale, tip Kalamata. Mi-a placut acest aperitiv pentru ca este light. Mi-a placut inca contrastul dintre rosiile acrisoare, branzica usoara si legumele crocante. Sa aveti pofta buna !!!!Nu aruncati miezul rosiei. Nimic nu se pierde, totul se transforma. Am folosit ce am scos din rosie la o ciorbita de legume. Reteta initiala prevedea ardei iute[ eu am pus dulce si piper ]. Decorul era cu germeni de plante.