Mult imi plac mie verzisoarele acestea mici de Bruxelles. Imi plac chiar mai mult decat varza. Au un gust mai delicat si dau mancarii o nota aparte. Sa nu fie chiar singurele le-am insotit de sorici si de o ureche de porc. Ei, urechea nu era chiar intreaga, bineinteles lipsea putin din varf :DCuratati si spalati legumele . Urechea de porc si soricul se spala si se curata bine . Razuiti urechea cu ajutorul unui cutitas zimtat . Taiati soricul si urechea fasii de cate 1,5 cm grosime . Maruntiti morcovul, ardeiul . ceapa si telina . Caliti usor legumele . Adugati fasiutele de soric si ureche . Sarati, adugati boia rosie de ardei si amestecati . Imediat turnati 2-3 litrii de apa . si fierbeti pana cand morcovii si soricul incep sa se inmoaie [cam 30 minute ] . Puneti la fiert rosia decojita si tocata marunt . Boiaua daca se prajeste devine amaruie . Amestecat cu uleiul incins si pus repede lichid da o culoare frumoasa supei . Verzele de Bruxells se decongeleaza la temperatura camerei si se taie in doua . Eu le limpezesc usor cu apa rece . Dupa ce ati pus verzisoarele in zeama ce fierbe se adauga si graul . Piparati . Gustati si dregeti gustul daca mai este nevoie cu sare, piper sau otet de mere. Serviti aceasta supa cu smantana si insotita de ardei iuti . Pofta buna !!!Urechea de porc se spala si se curata bine . Razuiti urechea cu ajutorul unui cutitas zimtat . Boiaua daca se prajeste devine amaruie . Amestecat cu uleiul incins si pus repede lichid da o culoare frumoasa supei . Daca nu aveam rosia care trebuia consumata, dadeam aciditate supei cu putin suc de rosii .