Continutul unei cutii de galuste instant se toarna in apa rece, amestecand continuu cu o lingura de lemn. Se adauga oul, batut bine cu zaharul si esentele preferate. Se lasa 4-5 min. pentru rehidratare, apoi se framanta bine aluatul. Daca obtineti o compozitie mai moale adaugati 1-2 linguri gris(eu asa am facut) Se modeleaza din aluat galuste, in interiorul carora puneti jumatati de prune. Se mai poate pune gem, magiun sau alte umpluturi. Galustele se introduc in vasul cu apa clocotita, usor sarata si se fierb 5-10 min, pana se ridica la suprafata apei. Se scurg si se trec prin amestecul de pesmet si zahar (sau nuca si zahar)Continutul unei cutii de galuste instant se toarna in apa rece, amestecand continuu cu o lingura de lemn. Se adauga oul, batut bine cu zaharul si esentele preferate. Se lasa 4-5 min. pentru rehidratare, apoi se framanta bine aluatul. Daca obtineti o compozitie mai moale adaugati 1-2 linguri gris(eu asa am facut) Se modeleaza din aluat galuste, in interiorul carora puneti jumatati de prune. Se mai poate pune gem, magiun sau alte umpluturi. Galustele se introduc in vasul cu apa clocotita, usor sarata si se fierb 5-10 min, pana se ridica la suprafata apei. Se scurg si se trec prin amestecul de pesmet si zahar (sau nuca si zahar) Compozitia se poate folosi si pentru galuste (papanasi) cu branza de vaci, care se adauga in amestec in cantitate de 50-100 g. Praful pentru galuste contine:fulgi de cartofi, amidon din cartofi, gris, faina de grau, sare si nu are alti conservanti sau alte chimicale (e-uri) de aceea m-am decis sa-l incerc si sa-l prepar.