Pentru aceasta tarta am ales un aluat foietaj pentru ca imi place mult textura lui crocanta, am umplut-o cu branza, am decorat-o cu trandafiri din aluat, muguri din rondele de cabanos si frunzulite din felii de bacon.

Se lasa aluatul la dezghetat, la temperatura camerei.

Din aluatul foietaj se decupeaza un cerc, acesta va constitui baza tartei. Se asaza cu grija intr-o tava de tarta, pregatita cu foaie de copt, presand usor marginile.

Se umple tarta cu branza rasa amestecata cu smantana si ouale batute bine, avand grija ca din oua sa pastram putin deoparte, pentru uns. Nu am mai pus sare, pentru ca am avut o branza mai sarata.

Din aluatul ramas se formeaza trandafiri pentru decorarea tartei. Pentru muguri se taie cabanosul rondele subtiri, iar pentru frunzulit, se taie baconul bucatele.

Se unge cu ou.

Se da tarta la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru aprox 30 de minute sau pana se rumeneste. Timp de pregatire: aprox 15 minTimp de coacere: aprox 30 minPortii: 8 Pofta Buna! Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/03/tarta-cu-branza-bacon-si-cabanos.html