In urma unei provocari :) am revenit cu aceasta supa bio revigoranta. S-a scris mult despre aceste plante cat de miraculoase sunt,mai jos aveti cateva surse de informareBeneficiile leurdei le gasiti aiciIar cel al urzicilor le gasiti aici Ideala pentru vegetarieni sau pentru cei care tin post .

Ingredientele pricipale sunt luate din padure,rezulta o supa parfumata si usor picanta.

Va recomand s-o incercati si voiLeurda si urzicile se aleg de impuritati si se spala in mai multe ape, se pun intr-o sita la scurs.

Intr-o cratita adaugam 2 litri apa si putina sare si cand apa clocoteste, blansam leurda si urzicile timp de 2 minute.

Le scoatem si le lasam intr-o sita la scurs.

Separat, intr-o oala pentru supa adaugam uleiul, sotam ceapa taiata cubulete, adaugam o jumatate de ceasca de stock de legume si lasam 2 minute la foc mic.

Adaugam orezul si jumatate de litru de supa, lasam pe foc pana orezul este bine fiert. Luam oala de pe foc si o lasam 10 minute sa racoreasca.

Urzicele si leurda le tocam si le adaugam in oala .

Cu un blender vertical transformam continutul intr-o crema adaugand restul de stock dupa consistenta dorita.

Se poate adauga si smantana vegetala, eu am lasat-o asa.

Potrivim de sare si piper dupa gust.

Condimentam dupa preferinte, eu am preferat-o in varianta originala. E foarte parfumata si nu necesita alte mirodenii. Se serveste cu paine prajita atat rece cat si calda.

Pofta buna!Pentru o culoare mai intensa blansati verdeata fara capac. Scoateti imediat intr-un castron cu apa rece pentru cateva clipe, apoi lasati-le intr-o sita. Pentru o consistenta mai hranitoare adaugati in bol si cateva nuci caju.