Ce poate fi mai bun, pentru o masa in familie, decat niste Copanele cu cartofi noi la cuptor si sos de usturoi cu iaurt?Ador, mai ales, combinatia de cartofi cu sos de usturoi si iaurt, as manca de nu m-as mai opri. Copanelele de pui le las altora. :DCu sare si piper, praf de rozmarin si boia de ardei, in unt cu ulei de masline, iar printre cartofi si copanele, frunze de busuioc si catei de usturoi.

Iar sosul de usturoi cu crema de branza si iaurt este demential!Clatim bine copanelele, apoi le tamponam cu prosoape absorbante. Chiar daca se spune ca nu este bine sa clatim carnea, eu nu pot sa o las asa... Spalam cartofii bine cu buretele de vase si ii lasam in coaja. Ii tamponam si pe acestia cu prosoape absorbante. Intr-un bol, amestecam bine condimentele. Curatam usturoiul, rupem frunzele de busuioc si le clatim cu apa rece. Ungem o tava incapatoare cu unt moale. Asezam copanelele si cartofii in ea, alternativ. Presaram jumatate din condimente peste ingrediente, apoi le intoarcem pe partea cealalta si presaram restul de condimente. Adaugam printre cartofi si copanele frunze de busuioc si usturoi. Stropim apoi ingredientele cu ulei de masline. Acoperim tava cu folie de aluminiu, pe care o intepam cu furculita in 3-4 locuri si dam tava la cuptor pentru o ora, la 175 de grade. Dupa acest interval, scoatem tava, inlaturam folia si o dam din nou la cuptor pentru 30 de minute, la 200 de grade, pentru a se rumeni ingredientele frumos. Avem grja ca spre final sa le intoarcem si pe cealalta parte, pentru a se rumeni uniform. Curatam usturoiul si il punem in mojar. Presaram sare grunjoasa peste el si il pisam bine. Adaugam uleiul de masline si il frecam ca pentru mujdei. Il amestecam, apoi, cu crema de branza si iaurtul si ii potrivim gustul cu sare, daca mai este nevoie. La final, tocam verdeata si o adaugam in sos. Servim deliciosul sos de usturoi cu cartofii si copanelele de pui, calde. Sa va fie de folos!