Retete pentru mase in familie. Am aflat de la o doamna bine, ca varza noua tuguiata este cea mai buna calita. Cum sunt un mare pofticios, am purces la piata de unde am cumparat cantitati necesare pregatirii unui pranz delicios, in familie.

Tocam varza cat putem de fin.

Varza tocata se freaca cu putina sare si o punem intr-o cratita incapatoare pentru cantitatea de varza tocata.

Separat se pune uleiul la incins, peste care se adauga fleica taiata in bucati de 4-5 cm.

Cand fleica s-a rumenit, o scoatem intr-un castron.

Grasimea obtinuta si fleica se adauga peste varza, amestecand in vederea inglobarii. Spalam si tocam julien ardeiul capia, adaugandu-l peste varza. Se tine pe foc amestecand din cand in cand, aducand partea de pe fundul vasului la suprafata.

Adaugam sucul de rosii si piperul, amestecand bine. Spalam si tocam marunt mararul, adaugandu-l peste varza.

Nivelam varza din cratita cu lingura, punem carnatii deasupra si dam la cuptorul incins la 160 grade pentru 45-50 minute. Dupa acest timp gustam varza sa vedem daca este fiarta.

Se serveste cu mamaliga si ardei iute.

Sa va fie de folos!Fleia se parlestela flacara,pentru a evita surprizele paroase.