Pastele fainoase sunt o mancare usoara si delicioasa iar combinatiile pot fi infinite in functie de imaginatia fiecaruia. Cum varza mea murata este inca excelenta, m-am gandit la un fel de budinca cu paste si cu varza murata, calita.

Pasul 1. In uleiul incins, calim ceapa cca 1 minut. Punem sucul de rosii (sau rasiile tocate marunt) si varza taiata marunt si o cana cu apa. Amestecam ingredientele si le fierbem impreuna, pana ce se inmoaie varza. Eu am o tigaie cu capac ceea ce a dus la scurtarea timpului de preparare.

Pasul 2. Intre timp fierbem pastele conform indicatiilor de pe amalaj, in apa clocotita, cu putina sare. Strecuram pastele si le trecem printr-un jet de apa rece.

Pasul 3. Batem un ou si-l amestecam cu smantana.

Pasul 4. Amestecam pastele impreuna cu varza calita si asezonam cu condimente, dupa gust.

Pasul 5. Punem compozitia intr-o tava unsa cu unt. Deasupra turnam oul amestecat cu smantina si presaram cascavalul ras.

Pasul 6. Punem tava in cuptorul incins in prealabil si lasam pana ce se rumeneste si se formeaza o crusta aurie si crocanta. Se serveste calda!Pofta buna!Puteti folosi mixt de legume sau varza proaspata in loc de varza murata, daca va place. In smantana mai puteti adauga lapte si/sau oregano sau orice plante aromatice doriti. Fierbeti pastele conform indicatiilor de pe amalaj, in apa clocotita, cu putina sare. Puteti folosi si un vas termorezistent (yena), daca aveti. In loc de suc de rosii puteti folosi pasta de rosii, rosii in bulion sau rosii proaspete. In loc de ceapa verde puteti folosi si ceapa uscata. In loc de Penne Rigate folositi farfalle, daca vreti. Daca va place, puteti pune la calit si putina slanina afumata, taiata marunt.