Un desert de week-end special pentru copii. Am inlocuit cacaua cu pudra de roscove coapte, pentru ca nu contine cofeina si poate fi consumata si de copii. In plus, are un gust asemanator cu al pudrei de cacao, este bogata in in vitamine, minerale, fibre alimentare si calciu.

Am inlocuit, de asemenea, zaharul tos cu zahar brut din trestie de zahar, care contine vitamine si minerale, pe care zaharul obisnuit le pierde prin procesul de albire si rafinare (de aceea zaharul brut este considerat o optiune mai sanatoasa in schimbul zaharului alb), in plus are un gust placut de caramel.

Singurul zahar alb folosit la aceasta reteta a fost o lingurita de zahar pudra pentru decor, reducand astfel pe cat posibil consumul de zahar alb.

Meniu copiiSe bat spuma, cu mixerul, albusurile cu un praf de sare si 3 linguri de zahar brut, se adauga treptat galbenusurile, uleiul, faina si praful de copt si se omogenizeaza.

O treime din compozitia alba se toarna intr-un castronel, pentru a o amesteca impreuna cu pudra de roscove.

Se transfera intr-o tava pentru chec pregatita cu hartie de copt, mai intai compozitia cu roscove, apoi compozitia alba.

Se presara mieji de nuca maruntiti grosier.

Se spala o para, se decojeste sau nu, in functie de preferinte, se feliaza, se trece prin faina, pentru a nu lasa zeama care sa lase aluatul. Se asaza peste compozitie si se scufunda usor cu degetele.

Se presara o lingura de zahar brut, care ii va da o crusta aurie si gustoasa.

Se da checul la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana se face auriu, adica aprox 20 de minute, apoi se lasa la racit. Sugestie de servire: checul se poate servi alaturi de o cana cu lapte sau o ceasca de bautura aromata din orz (care nu contine cofeina), indulcita cu o lingurita de zahar brut. Optional, se poate da checul cu zahar pudra. Portii: 10Timp de pregatire: 15 minTimp de gatire: 20 min Pofta Buna!Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/07/chec-cu-pudra-de-roscove-mieji-de-nuca.html