Curatam morcovii si cartofii. Ii spalam si ii taiem rondele. Punem morcovii si cartofii taiati la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert ii pasam sau ii punem in blender pana obtinem un pireu. Punem pireul astfel obtinut in oala si adaugam la el atata apa cat pireu avem si punem la foc la fiert. Usturoiul il pisam si impreuna cu 2 linguri ulei il punem in oala sa dea cateva clocote. Presaram deasupra varful de cutit de chimen macinat, piper alb, saram dupa gust si adaugam zeama de la o 1/2 lamaie (cui ii place mai acra poate sa mai adauge un surplus de lamaie) si lasam sa dea 1-2 clocote. Servim fierbinte presarata cu patrunjel verde tocat si felii de ardei iute (acesta e facultativ) imbogatita cu crutoane de paine. Pofta Buna !!!Curatam morcovii si cartofii. Ii spalam si ii taiem rondele. Punem morcovii si cartofii taiati la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert ii pasam sau ii punem in blender pana obtinem un pireu. Punem pireul astfel obtinut in oala si adaugam la el atata apa cat pireu avem si punem la foc la fiert. Usturoiul il pisam si impreuna cu 2 linguri ulei il punem in oala sa dea cateva clocote. Presaram deasupra varful de cutit de chimen macinat, piper alb, saram dupa gust si adaugam zeama de la o 1/2 lamaie (cui ii place mai acra poate sa mai adauge un surplus de lamaie) si lasam sa dea 1-2 clocote. Servim fierbinte presarata cu patrunjel verde tocat si felii de ardei iute (acesta e facultativ) imbogatita cu crutoane de paine. Pofta Buna !!!