O supa crema dulce-acrisoara, pe care o poti servi atat calda cat si rece, cu crutoane, cu branzeturi, sau cu felii de bacon crocante, pe felii de bagheta, aromate si prajite, ca in cazul nostru. Meniu copiiMai intai calim ceapa si usturoiul, tocate marunt, in uleiul incins.

Adaugam morcovul si telina, curatate si tocate, iar cand acestea se patrund, adaugam rosiile decojite si tocate.

Lasam sosul de rosii sa fiarba pana se reduce si il asezonam cu sare, piper, si frunze de busuic, tocate.

Apoi adaugam dovlecelul curatat si taiat in cuburi mari si completam cu apa fierbinte, atat cat sa fie acoperite toate ingredientele.

Pasam legumele bine fierte si trecem piureul rezultat prin sita.

Adaugam smantana de gatit si mai fierbem supa crema pentru 2-3 clocote.

Feliem bagheta de paine in felii transversale pe care le stropim cu putin ulei de masline si presaram ierburi aromate peste ele. Le asezam intr-o tava, asezam felii de bacon peste ele si le dam la cuptor, la 200 de grade, pentru 8-10 minute.

Servim supa crema decorata haios cu rosii cherry, patrunjel verde si mozzarella, alaturi de feliile de bagheta cu bacon crocant.

Un preparat gustos si haios pentru un copil mofturos.