Avatul este un peste foarte gustos. Pe cat de gustos este, pe atat de rar se gaseste. Cred ca ultima oara am mai mancat acum vreo trei ani. Am ales bucati de pe burta care nu au oase, pentru ca sa poata servi si cei mici. Am avut invitati pitici la masa, asa ca m-am straduit ca si prezentarea sa fie atragatoare.

Bucatile de peste proaspat se spala, se sareaza si se stoarce deasupra zeama de lamaie. Adaugati condimentele si uleiul aromatizat . Masati usor bucatile de peste . Se da carnea astfel condimentata la rece timp de doua ore . Scoateti platoul cu bucati de peste si cu ajutorul unei site mici cerneti deasupra, fin, faina alba pe ambele parti . Prajiti bucatile de peste in baie de ulei incins . Prima data se pun bucatile de peste cu pielea in jos. Am scos pestele sa se raceasca pe un gratar de inox .. Astfel l-am pastrat crocant . Am obtinut un peste cu o frumoasa piele crocanta aurie . Aranjati bucatile de avat atractiv pe un platou, insotite de legumele preferate . Pofta buna copii !!!Despre avat : https://ro.wikipedia.org/wiki/Avat