Dizolvati bicarbonatul de sodiu in ceaiul caldut. Adaugati nucile tocate, zaharul, uleiul, gemul de prune si coaja de lamaie. Adaugati faina, treptat si amestecati pana obtineti un aluat de consistenta celui pentru chec. Turnati intr-o tava (25/35cm) imbracata cu hartie de copt si coaceti aptox. 40 de minute in cuptorul preincalzit, la foc potrivit. Lasati sa se raceasca pe un gratar. Cand este complet rece, indepartati marginile, apoi taiati bucati potrivit inspiratiei: romburi, patrate, dreptunghiuri sau semilune. Pudrati cu zahar vanilat sau glazurati cu zahar pudra amestecat cu 1-2 linguri de ceai rece.

Dizolvati bicarbonatul de sodiu in ceaiul caldut. Adaugati nucile tocate, zaharul, uleiul, gemul de prune si coaja de lamaie. Adaugati faina, treptat si amestecati pana obtineti un aluat de consistenta celui pentru chec. Turnati intr-o tava (25/35cm) imbracata cu hartie de copt si coaceti aptox. 40 de minute in cuptorul preincalzit, la foc potrivit. Lasati sa se raceasca pe un gratar. Cand este complet rece, indepartati marginile, apoi taiati bucati potrivit inspiratiei: romburi, patrate, dreptunghiuri sau semilune. Pudrati cu zahar vanilat sau glazurati cu zahar pudra amestecat cu 1-2 linguri de ceai rece. Ceaiul trebuie sa fie mai concentrat. Alegeti o singura planta pentru pregatirea acestuia (mie personal imi place cu ceai de tei, menta sau fructe de padure). Acesta poate fi inlocuit cu cafea strecurata. Zaharul poate fi inlocuit cu miere. Nucile au gust mai bun daca le tineti cateva minute in cuptorul cald. Jumatate din cantitatea de nuci se poate inlocui cu stafide sau alte fructe uscate sau confiate. Ca sa se simta mai bine aroma ceaiului reduceti cantitatea de coaja de lamaie sau renuntati la ea. Lasati prajitura sa se raceasca bine, pe un gratar. Taiati-o numai dupa ce este racita complet. Daca vreti sa-i dati o tenta mai festiva, o puteti insiropa si apoi puneti-i la jumatate crema caramel, pe care o pregatiti dupa urmatoarea reteta: http://reteteculinare. ro/carte_de_bucate/dulciuri/prajitura_cu_5_oua-1669/ Spor la lucru si pofta buna!