Se fierb pastele in apa cu putina sare,cat este indicat pe pachet.(Eu pun apa la fiert cu sare si cand clocoteste pun in picioare spaghetele si le las asa fara sa amestec.

Pe masura ce se fierb ele coboara in vas, mai las sa dea 3-4 clocote,acoper cu un capac si sting focul.

Dupa inca 5-10 min,pastele sunt facute) Se pun la scurs intr-o strecuratoare. Merele spalate,curatate de coaja,seminte si cotor,se taie cubulete.(Ca sa nu se inegreasca,eu le pun repede intr-un vas cu apa rece(nu am folosit zeama de lamiae,ca sa nu-i dea mancarii alt gust). Se pastreaza mar pentru ornat,iar restul merelor se calesc in unt(ulei)incins. Se separa din cantitatea de mere si se lasa sa se raceasca,iar la restul se adauga pastele scurse,amestecand usor. Intr-un bol se paseaza branza topita(acea in triunghiuri-eu am folosit in tub) si se freaca cu smantana(eu am pus 6 linguri pentru ca ne place sa avem mai mult sos),apoi se transfera intr-un vas,pe foc foarte mic,amestecand continuu,pana se obtine o crema omogena.

Se lasa la racit,in vasul acoperit ca sa se patrunda aromele. La sosul de smantana se adauga merele lasate deoparte,reci.

Se potriveste la gust cu sare si piper si se adauga usturoiul pisat.

Ca o recomandare,va sfatuiesc sa nu puneti mai mult usturoi,chiar daca sunteti fani.

Usturoiul trebuie sa dea doar un pic de iz. Spaghetele se servesc cu sos,ornate cu felii subtiri de mere.

Se fierb pastele in apa cu putina sare,cat este indicat pe pachet.(Eu pun apa la fiert cu sare si cand clocoteste pun in picioare spaghetele si le las asa fara sa amestec.

Pe masura ce se fierb ele coboara in vas, mai las sa dea 3-4 clocote,acoper cu un capac si sting focul.

Dupa inca 5-10 min,pastele sunt facute) Se pun la scurs intr-o strecuratoare. Merele spalate,curatate de coaja,seminte si cotor,se taie cubulete.(Ca sa nu se inegreasca,eu le pun repede intr-un vas cu apa rece(nu am folosit zeama de lamiae,ca sa nu-i dea mancarii alt gust). Se pastreaza mar pentru ornat,iar restul merelor se calesc in unt(ulei)incins. Se separa din cantitatea de mere si se lasa sa se raceasca,iar la restul se adauga pastele scurse,amestecand usor. Intr-un bol se paseaza branza topita(acea in triunghiuri-eu am folosit in tub) si se freaca cu smantana(eu am pus 6 linguri pentru ca ne place sa avem mai mult sos),apoi se transfera intr-un vas,pe foc foarte mic,amestecand continuu,pana se obtine o crema omogena.

Se lasa la racit,in vasul acoperit ca sa se patrunda aromele. La sosul de smantana se adauga merele lasate deoparte,reci.

Se potriveste la gust cu sare si piper si se adauga usturoiul pisat.

Ca o recomandare,va sfatuiesc sa nu puneti mai mult usturoi,chiar daca sunteti fani.

Usturoiul trebuie sa dea doar un pic de iz. Spaghetele se servesc cu sos,ornate cu felii subtiri de mere.