Detalii Budinca de Cozonac cu Sos Caramel (Bread Pudding)
Intr-un vas se pune laptele la fiert. Inainte de a da in fiert se ia de pe foc, se pune untul se invarte sa se topeasca si se lasa la rece. Zaharul, ouale, scortisoara, cuisoarele si vanilie se pun intr-un vas si se bat cam un minut cu mixerul. Incet se adauga apoi laptele deja racit, Intr-o tava unsa se pune cozonacul bucati si se presara fructele deasupra. Se toarna amestecul de lapte si se da la cuptor la foc potrivit ptr 25 -30 minute. Eu am facut o prostie aici, am pus amestecul in forme de muffins (sa nu faceti ca mine) si nu a intrat tot laptele si s-a cam ars putin deaspura). Deci trebuie pus in tava. Sosul caramel Intr-un vas se pun toate ingredientele si se pun la foc, se fierb cam 5 minute, se ia de pe foc, se adauga esenta de vanilie, se raceste si se pune peste budinca, inghetata sau desertul preferat. Pt. variatie: * Sos caramel-scortisoara Se foloseste reteta de baza + 1/2 lingurita scortisoara. * Sos caramel-cafea: reteta de baza+1 lingura cafea naturala concentrata. * Sos caramel-brandy: reteta de baza +1 lingura de brandy Sos de vanilie Se fierb toate pe foc potrivit pentru 5 minute amestecand mereu. Cald se pune peste budinca de cozonac sau paine.
Intr-un vas se pune laptele la fiert. Inainte de a da in fiert se ia de pe foc, se pune untul se invarte sa se topeasca si se lasa la rece. Zaharul, ouale, scortisoara, cuisoarele si vanilie se pun intr-un vas si se bat cam un minut cu mixerul. Incet se adauga apoi laptele deja racit, Intr-o tava unsa se pune cozonacul bucati si se presara fructele deasupra. Se toarna amestecul de lapte si se da la cuptor la foc potrivit ptr 25 -30 minute. Eu am facut o prostie aici, am pus amestecul in forme de muffins (sa nu faceti ca mine) si nu a intrat tot laptele si s-a cam ars putin deaspura). Deci trebuie pus in tava. Sosul caramel Intr-un vas se pun toate ingredientele si se pun la foc, se fierb cam 5 minute, se ia de pe foc, se adauga esenta de vanilie, se raceste si se pune peste budinca, inghetata sau desertul preferat. Pt. variatie: * Sos caramel-scortisoara Se foloseste reteta de baza + 1/2 lingurita scortisoara. * Sos caramel-cafea: reteta de baza+1 lingura cafea naturala concentrata. * Sos caramel-brandy: reteta de baza +1 lingura de brandy Sos de vanilie Se fierb toate pe foc potrivit pentru 5 minute amestecand mereu. Cald se pune peste budinca de cozonac sau paine. Se poate orna cu un mot de frisca si sosul se toarna deasupra. Este indicat sa se puna in tava ca sa se poate pune tot lichidul (laptele) peste cozonac. In formele de muffins nu incape bine si se cam ard in cazul asta