Cartofi dulci wedges cu somon la gratar este o mancare foarte sanatoasa, dar mai ales delicioasa. Este o reteta de mancare cu peste potrivita pentru o zi mohorata de toamna.se face ca era duminica trecuta spre prinz si eu inca nu aveam idee ce am sa pregatesc din bucata de somon pe care o cumparasem ...dar cind ideile sint putine (nu si fixe,insa!) e mai simplu decit atunci cind capul iti clocoteste de tot felul de imagini. A fost suficient sa-mi scot capul pe balcon(actuala mea camara) sa gasesc insotitorii perfecti ai roziorului somon: cartofii dulci.asezonati somonul cu sare si piper dupa gust.omogenizati mierea cu sucul de lime si mustarul boabe si pensulati somonul cu amestecul obtinut.ceea ce ramine lasati deoparte.lasati somonul in frigider o ora,sa se patrunda de arome.apoi incingeti gratarul si asezati pe el somonul pe partea cu piele.lasati-l acolo timp de cca 4 minute,dupa care il intoarceti pe partea cealalta.il mai lasati inca 3 minute,dupa care il luati de pe gratar si il pensulati inca o data cu melanjul cu boabe de mustar ce v-a ramas.intre timp sper ca ati realizat ca s-au copt si cartofii in cuptor,nu?adica i-am curatat si taiat wedges .apoi am amestecat toate prafurile asezonatoare:sare,piper,scortisoara,boia cu uleiul de masline si am obtinut o pasta cu care am imbalsamat bine suprafata tuturor cartofilor.pe care i-am luat apoi si i-am plasat intr-o tava,pe hirtie de copt si i-am dat la cuptorul preincalzit la 180 grade cca 25-30 minute,pina cind s-au rumenit.intre timp,i-am intors o data... Sursa reteta: http://alison-trials.blogspot.ro/enjoy!:)Cam asta a fost povestea scurta a cartofilor wedges cu somon la gratar, la care noi i-am adaugat si o salata simpla, verde, cu esalota si otet alb. Sa aveti pofta,ca noi am avut!