Tarta cu broccoli si somon afumat este un aperitiv potrivit pentru a deschide o cina cu peste. Se prepara usor, iar ingredientele din compozitie se completeaza armonios.

Tarta cu broccoli si somon afumat este un aperitiv potrivit pentru a deschide o cina cu peste. Se prepara usor, iar ingredientele din compozitie se completeaza armonios.

Punem la aburi pestele file si broccoli pentru 20 de minuteIntre timp, amestecam untul cu faina, oul, apa si sarea si obtinem un aluat nisipos, pe care il intindem si il punem in froma de tarta. Dam aluatul de tarta la 180 de grade pentru 20 de minute (eu pun deasupra o folie de aluminiu cu multe boabe de fasole, ca sa nu se ridice fundul tartei la copt)Cand legumele si pestele s-au terminat de aburit, desfacem fileul de peste in bucatele mici, verificam sa nu mai fi ramas oase, si taiem bucatele somonul afumat.

Asezam pe aluatul de tarta somonul file si cel afumat, buchetelele de broccoli.

Amestecam ouale cu smantana, un praf de sare si de piper (atentie la sare, caci somonul afumat e sarat deja), le punem peste tarta.

Presaram parmezan si mai dam la cuptor tarta pentru inca jumatate de ora la 180 de gradeEu am pus mozzarella deasupra.

Reteta Tarta cu broccoli si somon afumat a fost propusa de Captain Cook pe Forum retete