Preparare : Pentru fiecare persoana punem cate o mana de orez . Daca gatim garnitura de rizibizi pentru 4 persoane, vom pune 4 maini de orez.

Punem orezul intr-un vas si cu acelasi vas in care am masurat cat orez avem,vom pune de 2 ori cantitate de apa peste orez cand vom pune la fiert .

Punem la topit 100 gr rama si adaugam orezul spalat .

Se prajeste un pic orezul pana capata o culoare albuie mata, apoi adaugam legumele si le mai calim un pic. Turnam peste cantitatea de apa pe care am masurat-o, condimentam cu sare, piper si patrunjel verde tocat,lasam la fiert la foc mic acoperit.

Cand e fiert pe jumate orezul,oprim focul,lasam acoperit vasul cu capacul si nu il deschidem timp de 15 minute. Orezul continua sa fiarba si dupa ce focul e stins. Se poate servi ca si garnitura langa orice preparat din carne . Poate sa constituie si un fel de mancare de post.

Preparare : Pentru fiecare persoana punem cate o mana de orez . Daca gatim garnitura de rizibizi pentru 4 persoane, vom pune 4 maini de orez.

Punem orezul intr-un vas si cu acelasi vas in care am masurat cat orez avem,vom pune de 2 ori cantitate de apa peste orez cand vom pune la fiert .

Punem la topit 100 gr rama si adaugam orezul spalat .

Se prajeste un pic orezul pana capata o culoare albuie mata, apoi adaugam legumele si le mai calim un pic. Turnam peste cantitatea de apa pe care am masurat-o, condimentam cu sare, piper si patrunjel verde tocat,lasam la fiert la foc mic acoperit.

Cand e fiert pe jumate orezul,oprim focul,lasam acoperit vasul cu capacul si nu il deschidem timp de 15 minute. Orezul continua sa fiarba si dupa ce focul e stins. Se poate servi ca si garnitura langa orice preparat din carne . Poate sa constituie si un fel de mancare de post.