Mucenicii moldovenesti fierti cu portocala este o mancare de post ce poate fi servita ca si desert. Se face un aluat din faina, ulei, apa calduta si sare.

Mucenicii moldovenesti fierti cu portocala este o mancare de post ce poate fi servit ca si desert. Se face un aluat din faina, ulei, apa calduta si sare. Apoi se intinde intr-o foaie nu mai groasa de un cm din care, cu aparatul special se decupeaza cifra opt. Rasfirate pe masa, cifrele se lasa sa se usuce timp de o ora. Mucenicii se pot gasi si in comert. Intr-o oala incapatoare, se pune apa la fiert cu cele doua tipuri de zahar, coaja rasa de lamaie si esenta de rom. Cand clocoteste si zaharul s-a topit, se pun cifrele, cu grija se lasa la fiert, amestecand cu grija. Mucenicii moldovenesti ierti cu portocala se servesc alaturi de nuca macinata si scortisoara, pe care le adaugi dupa gust