Pentru ciorba cu perisoare si legume ceapa, morcovii, telina, pastarnacul si patrunjelul radacina se curata, se spala, se taie marunt.

Pentru ciorba cu perisoare si legume ceapa, morcovii, telina, pastarnacul si patrunjelul radacina se curata, se spala, se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se taie felii. Carnea se spala, se taie bucati si se da prin masina de tocat impreuna cu 50 g ceapa. Leusteanul si patrunjelul verde se curata, se spala, se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala si se opareste (30 g). Borsul se fierbe si se strecoara. Ouale se spala sub jet de apa rece. Pasta de tomate se dilueaza. Ceapa, telina, morcovii, pastarnacul, patrunjelul radacina se pun la fiert in 2 l de apa. Se fierb cca 10 minute. Carnea tocata se amesteca cu ou, sare, orezul oparit si 1 patrunjel verde. Compozitia obtinuta se portioneaza in perisoare care se stropesc cu apa si se aseaza pe un platou. Perisoarele obtinute si orezul ramas se adauga in ciorba. Cand perisoarele sunt fierte se adauga pasta de tomate, rosii si se fierb impreuna 5 minute. Se adauga bors, leustean verde si se continua fierberea 5 minute.

Ciorba cu perisoare si legume se serveste fierbinte, cu patrunjel verde deasupra.