Preparare : Punem intr-un vas cele 3 oua si cele 2 prafuri de sare si cu o furculita le batem bine. Adaugam cele 200 gr faina ( cantitatea de faina depinde si de calitatea si tipul acestuia) si amestecam pana obtinem un aluat omogen pe care il vom framanta bine. Intindem acest aluat cu un sucitor ( pe vremuri se facea o patura subtire numai cu sucitorul, facaletul, dar in ziua de azi gospodinele se mai modernizeaza. . . . ) cat de cat, il taiem apoi in fasii si cu ajutorul unui aparat de intins intindem fasiile de aluat pana la ultima treapta ( in cazul meu 9) al aparatului. Fasiile astfel intinse se acopera cu o folie de plastic si cu un prosop. Se ia o fasie si se taie in doua, pe lungime in asa fel incat sa obtinem fasii mai inguste. Aceste fasii la randul lor le vom taia in patratele sau romburi mai marunte cu dimensiune de 1. 5 cm / 1. 5 cm. Luam un astfel de patratel il asezam pe spata si cu varful fusului asezat pe unul din colturi prin apasare usoara rulam aluatul. Astfel obtinem gartenele alias urechiusele sau cunoscutele csiga teszta. Acesti taietei se fierb in supa de carne, dar se pot folosi si ca garnitura la paprikasuri.

Preparare : Punem intr-un vas cele 3 oua si cele 2 prafuri de sare si cu o furculita le batem bine. Adaugam cele 200 gr faina ( cantitatea de faina depinde si de calitatea si tipul acestuia) si amestecam pana obtinem un aluat omogen pe care il vom framanta bine. Intindem acest aluat cu un sucitor ( pe vremuri se facea o patura subtire numai cu sucitorul, facaletul, dar in ziua de azi gospodinele se mai modernizeaza. . . . ) cat de cat, il taiem apoi in fasii si cu ajutorul unui aparat de intins intindem fasiile de aluat pana la ultima treapta ( in cazul meu 9) al aparatului. Fasiile astfel intinse se acopera cu o folie de plastic si cu un prosop. Se ia o fasie si se taie in doua, pe lungime in asa fel incat sa obtinem fasii mai inguste. Aceste fasii la randul lor le vom taia in patratele sau romburi mai marunte cu dimensiune de 1. 5 cm / 1. 5 cm. Luam un astfel de patratel il asezam pe spata si cu varful fusului asezat pe unul din colturi prin apasare usoara rulam aluatul. Astfel obtinem gartenele alias urechiusele sau cunoscutele csiga teszta. Acesti taietei se fierb in supa de carne, dar se pot folosi si ca garnitura la paprikasuri.