Se aduc toata ingredientele si tavile in bucatarie,de cu seara. Se faramiteaza drojdia,apoi se amesteca cu jumatate din cantitatea de lapte caldut si cu atata faina,ca sa se obtina o maia potrivita,mai moale(eu am pus 3 linguri cu varf). Se pudreaza cu putina faina,se acopera cu un servet si se lasa sa dospeasca,la loc cald,pana cand la suprafata apar mici crapaturi. Dupa aceea,se amesteca cu restul de faina cernuta,ou,sare,60 g zahar tos,cu restul de lapte si 100 g unt(margarina),topit si caldut,framantand o coca potrivita,care se desprinde de pe vas si mana(eu am mai adaugat putina faina) Se acopera cu un servet si se lasa la dospit,la loc cald circa 20-30 min,sau pana isi dubleaza volumul. In acest timp,stafidele spalatae si curatate de codite se pun in rom,iar sortisoara se amesteca cu 120 g zahar. Se pregateste tava,cea de tort cu pereti detasabili sau cea dreptunghiulara-fie o ungem cu unt(dar numai funful) si presaram cu faina,fie tapetam cu hartie de copt(tot numai fundul)(eu am folosit hartia de copt). Dupa ce aluatul a crescut,se intinde pe masa de lucru putin infainata,o foaie de aproximativ 3 mm grosime,care se unge cu 100 g de unt topit,se presara amestecul de zahar cu scortisoara,stafidele scurse, migdalele(nuca,alunele) macinate si se stropeste cu restul de unt topit(50 g) pentru fixare. Se ruleaza strans si se taie in bucati groase de 4-5 cm grosime. Se aseaza in picioare in tava unsa,,fie cea dreptunghiulara,fie cea de tort cu pereti detasabili, destul de aproape una de alta.. Se lasa in tava,sa mai creasca,inca 30 min Se da la cuptorul incins,la foc moderat. Cand prajitura este aproape coapta se stropeste de 2-3 ori cu amestecul rezultat din laptele fierbinte,untul si zaharul pudra vanilat. Se continua coacerea,pana se rumeneste frumos. Se pudreaza cu zahar praf.

Se aduc toata ingredientele si tavile in bucatarie,de cu seara. Se faramiteaza drojdia,apoi se amesteca cu jumatate din cantitatea de lapte caldut si cu atata faina,ca sa se obtina o maia potrivita,mai moale(eu am pus 3 linguri cu varf). Se pudreaza cu putina faina,se acopera cu un servet si se lasa sa dospeasca,la loc cald,pana cand la suprafata apar mici crapaturi. Dupa aceea,se amesteca cu restul de faina cernuta,ou,sare,60 g zahar tos,cu restul de lapte si 100 g unt(margarina),topit si caldut,framantand o coca potrivita,care se desprinde de pe vas si mana(eu am mai adaugat putina faina) Se acopera cu un servet si se lasa la dospit,la loc cald circa 20-30 min,sau pana isi dubleaza volumul. In acest timp,stafidele spalatae si curatate de codite se pun in rom,iar sortisoara se amesteca cu 120 g zahar. Se pregateste tava,cea de tort cu pereti detasabili sau cea dreptunghiulara-fie o ungem cu unt(dar numai funful) si presaram cu faina,fie tapetam cu hartie de copt(tot numai fundul)(eu am folosit hartia de copt). Dupa ce aluatul a crescut,se intinde pe masa de lucru putin infainata,o foaie de aproximativ 3 mm grosime,care se unge cu 100 g de unt topit,se presara amestecul de zahar cu scortisoara,stafidele scurse, migdalele(nuca,alunele) macinate si se stropeste cu restul de unt topit(50 g) pentru fixare. Se ruleaza strans si se taie in bucati groase de 4-5 cm grosime. Se aseaza in picioare in tava unsa,,fie cea dreptunghiulara,fie cea de tort cu pereti detasabili, destul de aproape una de alta.. Se lasa in tava,sa mai creasca,inca 30 min Se da la cuptorul incins,la foc moderat. Cand prajitura este aproape coapta se stropeste de 2-3 ori cu amestecul rezultat din laptele fierbinte,untul si zaharul pudra vanilat. Se continua coacerea,pana se rumeneste frumos. Se pudreaza cu zahar praf.