Madeleinele sunt un desert frantuzesc, delicat si pufos, cu forma specifica de scoica. Precum forma lor delicata, prajiturelele vanilate au un gust inconfundabil.

Preincalzeste cuptorul la 200 de grade. Mixeaza ouale impreuna cu zaharul pana cand isi tripleaza volumul. Adauga faina amestecata cu praful de copt si mai mixeaza. Adauga untul topit si mai mixeaza 2 minute. In acest moment poti sa adaugi aluatului de madeleines diferite fructe daca doresti, extract de vanilie sau cacao. Daca doresti sa adaugi cacao in aluat pune de la inceput doar 90 de grame de faina, si adauga 10 grame de cacao.

Adauga aluatul in forma speciala de madeleine, adaugand 2/3 de aluat in fiecare loc. Lasa prajiturile la cuptor pana cand partea de deasupra este aurie si se ridica singura daca o apesi (8-10 minute).

Madeleinele vanilate se lasa sa se raceasca pe un gratar. Se pot servi cu zahar praf sau cu cacao amestecata cu zahar.