In untul topit,fierbinte se pune mazarea si se lasa pe foc domol,amestecand,pana se inmoaie. Daca se foloseste mazare din cutie,aceasta se spala bine inainte. Dupa ce o sotam,acoperim cu apa calda(supa de carne sau legume) si mai lasam putin sa fiarba pana ce mazarea este facuta. Separat se desface amidonul(faina) in lapte,se adauga smantana si dupa omogenizare se toarna peste mazare. Se potriveste de sare. Se amesteca continuu,pe foc mic(fara sa fiarba in clocot),pana ce sosul este legat. Se presara patrunjelul si mararul, si se ia de pe foc. Eu le-am pus o data cu amidonul desfacut. Se lasa cateva minute,acoperit sa se patrunda aromele,apoi se poate servi.

In untul topit,fierbinte se pune mazarea si se lasa pe foc domol,amestecand,pana se inmoaie. Daca se foloseste mazare din cutie,aceasta se spala bine inainte. Dupa ce o sotam,acoperim cu apa calda(supa de carne sau legume) si mai lasam putin sa fiarba pana ce mazarea este facuta. Separat se desface amidonul(faina) in lapte,se adauga smantana si dupa omogenizare se toarna peste mazare. Se potriveste de sare. Se amesteca continuu,pe foc mic(fara sa fiarba in clocot),pana ce sosul este legat. Se presara patrunjelul si mararul, si se ia de pe foc. Eu le-am pus o data cu amidonul desfacut. Se lasa cateva minute,acoperit sa se patrunda aromele,apoi se poate servi. Este o garnitura excelenta langa preparatele din carne. Eu am servit-o cu carnati de porc proaspeti,prajiti.