Se rumenesc ceapa si usturoiul, tocate marunt, in putin ulei. Se adauga carnea tocata si se mesteca in continuu ca sa nu se faca o singura bucata. Cand scade apa pe care o lasa carnea, se adauga vinul alb si se lasa sa se evapore. Concentratul de rosii se dilueaza cu apa calduta si se adauga peste, pana se acopera carnea. Se sareaza, se pipereaza, si se parfumeaza cu busuioc, lasandu-se sa se gateasca aproximativ jumatate de ora. Se adauga mazarea si se mai lasa inca 20 minute la foc potrivit. Compozitia obtinuta trebuie sa fie densa. Surplusul de suc se strecoara si se pune deoparte. Se fierbe orezul (al dente), se spala si se lasa la racit. Odata racit se unesc 2 oua intregi, sare (eu am folosit vegeta), piper, surplusul de suc strecurat sau o lingura de bulion si branza rasa, sau daca aveti, parmezanul. Se fac bulgari de orez umpluti cu bucati de mozarella si compozitia din carne. Se da prin ou batut, iar mai apoi prin pesmet. Se frig in mult ulei, pana ce primesc o culoare aurie.

Se rumenesc ceapa si usturoiul, tocate marunt, in putin ulei. Se adauga carnea tocata si se mesteca in continuu ca sa nu se faca o singura bucata. Cand scade apa pe care o lasa carnea, se adauga vinul alb si se lasa sa se evapore. Concentratul de rosii se dilueaza cu apa calduta si se adauga peste, pana se acopera carnea. Se sareaza, se pipereaza, si se parfumeaza cu busuioc, lasandu-se sa se gateasca aproximativ jumatate de ora. Se adauga mazarea si se mai lasa inca 20 minute la foc potrivit. Compozitia obtinuta trebuie sa fie densa. Surplusul de suc se strecoara si se pune deoparte. Se fierbe orezul (al dente), se spala si se lasa la racit. Odata racit se unesc 2 oua intregi, sare (eu am folosit vegeta), piper, surplusul de suc strecurat sau o lingura de bulion si branza rasa, sau daca aveti, parmezanul. Se fac bulgari de orez umpluti cu bucati de mozarella si compozitia din carne. Se da prin ou batut, iar mai apoi prin pesmet. Se frig in mult ulei, pana ce primesc o culoare aurie. Se servesc calde.