Friptura de miel coroana umpluta este o reteta cu miel deosebita si delicioasa in acelasi timp. O mancare cu miel potrivita pentru masa de sarbatoare, mai ales pentru sarbatoarea Pastelui.

Se taie partea din fata de la carcasa (pielea de pe piept), apoi se desface carcasa apasand cu mainile. Se taie coastele de la incheietura cu coloana, afand grija sa nu se taie de pe carne. Se taie afara coloana vertebrala. Se curata carnea de eventualele resturi de oase ramase si se taie coastele mai mici astfel incat sa ramana de-o parte si de alta doar coastele mari (vreo 8-9 pe fiecare parte). Se cresteaza pielita de pe coaste doar o patrime ca sa incapa umplutura, apoi oasele ramase libere se curata bine de carne si pielite. Se lasa carnea de miel la marinat in vin + 2 lingurite ulei de masline + 3 catei de usturoi (sau mai mult daca va place) + ierburi aromate. Se prepara umplutura pentru friptura de miel coroana: Se topeste untul intr-o tigaie, se adauga boabele de piper verde zdrobite ca sa isi lase aroma, ceapa tocata, telina curatata si taiata cuburi, ciupercile taiate in 4 si usturoiul si se calesc pana se inmoaie, amestecand, pentru aproximaiv 7-10 minute. Intr-o alta oala se aauga orezul, apoi se adauga legumele sotate si supa de pui. Se amesteca bine la foc mediu pana incepe sa fiarba, se mai adauga supa daca e nevoie. Se adauga si condimentele si se acopera. Baza coroanei din carcasa de miel se leaga cu ata pentru a-i da deschizatura dorita si se unge cu ulei de masline. Se invelesc capetele oaselor in folie de aluminiu ca sa nu se arda. Se da coroana la cuptor pentru 1 ora. Dupa o ora se aseaza in mijloc umplutura pregatita amestecata cu cele 2 oua batute si se mai da la cuptor pentru inca 30 de minute.

Friptura de miel coroana umpluta se serveste calda, cu o salata de legume.