Cunoasteti kumquatul? Daca nu, va fac rapid cunostinta cu aceste mici portocale japoneze:Aceste fructe sunt adevarate bogatii ale naturii: contin vitamina A, C, E precum si flavonoizi ( substante care dau culoare fructului ).

Cunoasteti kumquatul? Daca nu, va fac rapid cunostinta cu aceste mici portocale japoneze:Aceste fructe sunt adevarate bogatii ale naturii: contin vitamina A, C, E precum si flavonoizi ( substante care dau culoare fructului ).

Este important de retinut ca aceste substante ( flavonoizii ) sunt antioxidante, iar pielita fructului este foarte sanatoasa si bogata in uleiuri benefice organismului ( previn cancerul, diabetul si alte infectii ). De asemenea, aceste fructe amelioreaza durerile de gat si contin substante minerale foarte importante organismului precum fier, calciu, seleniu, magneziu, zinc sau potasiu, ultimul avand un rol important in stabilizarea tensiunii arteriale. Un alt beneficiu pe care il aduce fructul de kumquat este nivelul redus al caloriilor. Si acum, dupa ce prezentarile au fost facute, sa va spun si ce am facut cu ele! Am avut aprox. 1 kg de kumquat: o parte le-am mancat asa, simple (se consuma cu tot cu coaja si sunt foarte aromate), cateva le-am pus intr-un shake...iar pe restul (adica 250 gr.) m-am hotarat sa le conserv intr-un sirop, cu gandul sa le folosesc la niste clatite....dar le-am mancat atat de repede ca n-am mai apucat sa fac nicio clatita.

Am pus la fiert apa cu zaharul, iar intre timp am taiat fructele de kumquat in rondele (arata foarte dragute...parca sunt potrivite pt. piticii Albei-ca-Zapada) si le-am pus deoparte. Am fiert siropul pana s-a legat apoi am adaugat zeama de lamaie si rondelele de fructe pregatite in prealabil. Le-am dat in 2-3 clocote, dupa care am stins focul si am turnat totul intr-un borcanel spalat bine si sterilizat. Dupa ce s-a racit, l-am pus in frigider....dar n-a mai ajuns sa vada dimineata:))Enjoy!Cu aceasta reteta doresc sa particip la concursul Castiga timp - testeaza produse Philips, care a inceput deja pe data de 22.04. Ma bucur tare mult ca am reusit si eu sa aflu la timp de aceasta campanie, mai ales ca am mare nevoie de un astfel de produs pt. testat. Trebuie sa recunosc ca pana acum am avut un robot de bucatarie de care am fost foarte multumita, dar care a cedat de curand. Din pacate, timpul meu liber este, practic inexistent, eu tot alergand intre serviciu, casa si navete, iar oboseala si criza de timp si-au facut simtita prezenta. Practic, aceste produse Philips sunt o minune la casa omului, pt. ca injumatatesc timpul petrecut la prepaparea retetelor, iar eu as putea sa ma ocup de multele treburi ramase in urma.