Taiatetii de casa sunt deliciosi. Se prepara rapid si stii ce contin. Pentru amatorii de picanterii va oferim reteta de taitei de casa picanti.

Zilele trecute am avut o cerere speciala pt acesti taietei si m-am apucat de ei gandindu-ma ca e o idee buna, oare de ce nu m-oi fi gandit si eu la asta? E o combinatie inedita, se poate folosi in multe mancaruri, inclusiv supa si nu mai e nevoie sa adaugi prea multe alte condimente. Si....marea surpriza a venit din partea ajutorului meu din bucatarie, soricelul meu care a fost extrem de incantat de idee si mi-a declarat ca vrea sa-i impartim neaparat cu el!Din toate ingredientele se formeaza un aluat tare, apoi se lasa sa se odihneasca 30 min (ca sa se aseze glutenul). Aluatul se taie cu cutitul in 4 bucati, care se aplatizeaza usor si se trec pe rand prin rolele de intins (de la cea mai groasa setare catre cea mai subtire, pana cand ajungem la grosimea dorita). Astfel obtinem 4 fasii plate, pe care apoi le trecem prin rolele de taiat taietei....si gata!Acestia se pot pune imediat la fiert (cum fac eu), fie se pot lasa la uscat, pt. o utilizare ulterioara.

Enjoy!Cu aceasta reteta doresc sa particip la concursul Castiga timp - testeaza produse Philips, care a inceput deja pe data de 22.04. Ma bucur tare mult ca am reusit si eu sa aflu la timp de aceasta campanie, mai ales ca am mare nevoie de un astfel de produs pt. testat. Trebuie sa recunosc ca pana acum am avut un robot de bucatarie de care am fost foarte multumita, dar care a cedat de curand. Din pacate, timpul meu liber este, practic inexistent, eu tot alergand intre serviciu, casa si navete, iar oboseala si criza de timp si-au facut simtita prezenta. Practic, aceste produse Philips sunt o minune la casa omului, pt. ca injumatatesc timpul petrecut la prepaparea retetelor, iar eu as putea sa ma ocup de multele treburi ramase in urma.se servesc in supe, ciorbe, sau ca fel principal, cu legume si/sau diferite sosuri