Crema de ciuperci de padure este un aperitiv delicios, aromat, care nu va ramane mult timp pe platoul cu aperitive.

Crema de ciuperci de padure este un aperitiv absolut delicios, nelipsit de pe masa mea de sarbatoare. De asemenea o prepar si cand imi este pofta de o gustare delicioasa. Ciupercile intregi spalate si curatate se pun la fiert in apa cu putin otet pana se inmoaie. Se scurg de apa si se lasa la zvantat pana pregatim maioneza. N-am cumparat niciodata maioneza, e simplu de preparat in casa. Separam galbenusul, il punem intr-un bol, adaugam lingura de mustar si incepem sa amestecam constant si rapid, adaugand putin cate putin ulei de floarea soarelui. Maioneza se poate face si cu mixerul vertical, se prepara mult mai usor si sansele ca sa se taie scad considerabil. Secretul reusitei pentru maioneza (din experienta mea) este lingura de mustar sau zeama de lamaie adaugata la inceput, amestecatul constant si adaugarea uleiului in fir subtire. Maioneza este gata cand este ferma si nu curge. Adaugam apoi sare si piper dupa gust si 1 cutiuta si jumatate de iaurt simplu grecesc. Maruntim bine ciupercile cu ajutorul unui blender, adaugam frunzele de patrunjel spalate si tocate, un catel de usturoi daca doriti, apoi adaugam maioneza si amestecam pana la omogenizare. Gustam, mai adaugam sare si piper daca e necesar, si servim pe paine proaspata, sau prajita. PS: Mixerul vertical de la Philips ce functioneaza atat ca si blender cat si ca si mixer ar fi perfect pentru aceasta reteta.

Crema de ciuperci de padure se serveste imediat sau se pastreaza la frigider. Merge foarte bine si ca umplutura.