Drojdia se freaca cu zaharul pana se lichefiaza, adaugand apoi grasimea moale, oul intreg, laptele caldut, sarea, coaja rasa de lamaie si faina cernuta. Aluatul se amesteca intai cu lingura, apoi timp de 5-6 min, se framanta cu mana. Se pune la crescut, in loc cald, fara curenti de aer rece, invelit, pana-si dubleaza volumul. Se intinde apoi o singura foaie, care se pune in tava tapetata cu hartie de copt (tava mare de aragaz). Peste ea se presara generos gris si se aseaza, in strat fructele pregatite (spalate, fara samburi, cele mari, taiate cubulete, scurse bine si amestecate cu gris sau pesmet). Peste fructe se toarna crema de smantana pregatita, care va avea consistenta unui pandispan mai moale. Crema de smantana o pregatim astfel: Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul si zaharul vanilat, pana se albesc si devin cremoase. Se adauga smantana, romul (zeama de lamaie) si se inglobeaza faina. Se da tava la cuptorul incalzit, 30-40 min, la foc moderat. In primele 20 min nu se va deschide cuptorul, dupa aceea se va reduce intensitatea focului, ca sa nu se rumeneasca crema prea mult. Dupa ce s-a copt, se scoate, se lasa sa se raceasca in tava, apoi se pudreaza cu zahar vanilat si se taie in bucati.