Prajitura rapida cu biscuiti si crema de banane este un desert simplu ce nu necesita folosirea aragazului, perfect in zilele calde de vara.

O reteta facuta ...cu ce aveam prin casa, foarte rapid (ca nu aveam timp sa fac ceva mai complicat).

Blatul: biscuiti insiropati cu nectar de caise; peste biscuiti- un strat subtire de gem de caise (cine are).

Crema e din banane strivite, ceva unt si cacao. Plus bucati de nuci si ceva biscuiti sfarimati (ca sa ajunga la consistenta de crema).

Nuci sau alune macinate n-am pus in crema, ca nu aveam, dar ar fi mers si se ingrosa suficient, renuntam sa mai pun un biscuite sau doi facuti bucatele.

Zahar- nici vorba! n-are nici un strop, sint bananele destul de dulci, plus sucul ptr. insiropat.

Cum am facut crema: Am strivit bananele, am adaugat unt si cacao...apoi nuci (rupte marunt) si bucatele de biscuiti (pina se intareste crema cit trebuie), si esenta de rom (dupa gust).

Cum am procedat:Am insiropat biscuitii cu nectar de caise, am pus primul strat pe farfurie, apoi l-am uns cu gem de caise (foarte putin). Am adaugat apoi crema, deasupra biscuiti, iar crema, etc.

S-a insiropat atit de bine, incit nu mai sint tari biscuitii; prajitura se poate taia usor, dar e destul de tare ca sa poata fi mincata cu mina (nu cu lingurita!).

Si este cremoasa- cremosa, ti se topeste in gura!!!!! Intr-un cuvint, delicioasa! Prajitura rapida cu biscuiti si crema de banane se lasa la rece cateva ore dupa care se poate servi.

Reteta de prajitura a fost propusa de Gabriela Carmen pe forum culinar.