Cuibi de viespi facuti de bunica este reteta clasica a rulourilor delicioase si fragede, cu aroma de vanilie. Cuibii de viespi pot fi umpluti si cu nuca sau stafide, dupa preferinte.

Amestecam putina faina cu 20 gr. de drojdie si 150 ml. lapte incalzit putin lasand la dospit cateva minute. (putem adauga si un praf de zahar pentru a ajuta procesul). Cand compozitia a inceput sa creasca adaugam restul de faina, restul de lapte -150 ml, 4 galbenusuri si 2 linguri de zahar -40 gr. Le amestecam pana se omogenizeaza, dupa care intindem aluatul format aproximativ de latimea degetului. Amestecam untul cu zaharul ramas -200 gr impreuna cu 1/2 baton de vanilie.

Crema astfel obtinuta o intindem peste aluat, dupa care il rulam si taiem in bucati de latimea a doua degete.

Lasam la dospit inca o ora pe tava tapetata cu hartie de copt, dupa care ii punem in cuptorul preincazit. Coacem pana devin frumosi, aurii.

Ca sa devina si mai pufosi, la jumatatea timpului de coacere ungem cu jumatate de pahar cu lapte amestecat cu un plic de zahar vaniliat. Optional in crema putem sa adaugam stafide sau nuci macinate.

Putem servi cuiburile de viespi calde sau reci dupa preferinta.