Kotlovina este o mancare tipic croata. Carnea marinata este foarte aromata, si merge perfect servita langa o mamaliga.

Mod preparare: Carnea se lasa la marinat cu piper boia, 3 catei usturoi,sare,ulei,vegeta,2 foi dafin si cativa stropi de vin.(trebuie lasata cateva ore sau o noapte). Discul se incince bine se unge si punem carnea de jur imprejur lui,adaugam si carnatii . Curatam,ceapa,ardeii se toaca marunt si se pun in mijlocul discului cu 100 ml ulei. Cartofii se curate si se taie felii mai groase. Cand ceapa si ardeii incep sa devina aurii,punem rosiile tocate sau date prin razatoare, adaugam carfofii si o ceasca de apa, condimentam cu sare, piper vegeta dupa gustul nostru . Carnea se intoarce pe ambele parti ptr a se face bine, si se stropeste cu vin Cand este aproape facuta se pune ustoroiul si se pune pe platou se poate servi cu mamaliga .

Kotlovina este un fel de mancare de specialitate din regiunea Zagorje in apropiere de capitala Zagreb. Acesta este pregatit intr-un vas special conceput,eu m am adaptat si am folosit un disc .