Classic Cheesecake este o reteta perfecta atunci cand va doriti un cheesecake clasic, autentic. O prajitura cu branza delicioasa, pe care o puteti cu usurinta pregati.

Avem nevoie de o tava cu peretii detasabili(de 24 sau 26 cm) iar pe fundul tavii am pus hartie de copt.

Biscuitii ii sfarmam bine cu ajutorul unui robot de bucatarie apoi adaugam untul topit cu amestecam pana capata un aspect nisipos. Ii punem in tava si ii presam cu mana pana ii uniformizam.

Branza o mixam cu zaharul apoi adaugam faina,smantana,lamaia,vanilia,amestecam bine iar la urma adaugam cate 2 oua o data, pe care le batem putin cu furculita. Nu trebuie mixat mult, doar pana ce ouale se incorporaza.

Blatul de biscuiti se poata da la cuptor 10 minute la 180 grade (e optional, eu am facut ambele variante si sunt ok) dupa care turnam amestecul de branza si punem prajitura intr-o alta tava umpluta cu apa pana la jumatatea tavii si o dam la cuptor 40 minute la 180 grade iar apoi o mai lasam 20 minute la 150 grade.

Dupa ce se raceste la temperatura camerei o dam la rece minim 2 ore.

Reteta de classic cheesecake a fost propusa de luckycake.roClassic Cheesecake poate fi servit simplu sau cu fructe proaspete sau gem, oricum e minunat, Pofta Buna!