Astazi iti voi arata o bautura cu whiskey foarte speciala usor de preparat: Old Fashioned, stilul clasic de a prepara si consuma whiskey inca de pe la 1800.

Pentru preparare folosim metoda stir, care presupune turnarea ingredientelor intr-un pahar de sticla cu multa gheata si amestecarea acestora cu o lingurita. Scopul metodei este de racire, diluare si omogenizare.

Asadar pune ingredientele in Mixing glass sau paharul de amestec pe romaneste. La inceput pune zaharul, peste care adauga bitterul aromatizant. Acesta este un alcool in care au fost macerate diferite fructe, plante si ierburi aromatizante. Apoi adauga o masura sanatoasa de Whiskey. Recomandarea ar fi sa folositi unul calitativ, invechit minim 3 - 4 ani. Pune gheata; aceasta este un element foarte important, iar recomadarea ar fi sa folositi apa pura de izvor. Acum cu lingurita aplica metoda stir prin care scadem taria alcoolica din whiskey, ceea ce ne va permite sa simtim mult mai bine aromele din bautura. Metoda se aplica in functie de cat de mult doresti sa diluezi din whiskey. la final strecoara bautura intr-un pahar peste gheata proaspata, adauga cireasa, iar pentru un plus de aroma, uleiuri esentiale din coaja de portocala. Puteti inlocui whiskey-ul si cu alt alcool, conditia ar fi ca acesta sa fie invechit.