Facem blatul: batem albus. spuma cu sarea, galbenus. cu zahar spuma. Adaugam galb peste albus, uleiul, arome, faina. Separat in oala de copt pui 350 gr zahar la topit pentru caramel pe foc. Cand s-a topit zaharul si a devenit caramel dam oala la o parte si rotim zaharul de jur imprejurul peretilor pana raman acoperiti cu caramelul. E important - caramelul sa nu se fixeze tare pe pereti, caci vom pune merele taiate felii rotunde si curatate de coaja, pe pereti si pe fundul tavii; Lasam cateva feliute pe care le mai maruntim si le punem la urma. Peste acestea preparate in tava, caramelul si merele adaugam aluatul pentru pandispan si dam la cuptor. Cand e gata rasturnam tava in tava si va rezulta un tort deosebit de delicios si insiropat.

Facem blatul: batem albus. spuma cu sarea, galbenus. cu zahar spuma. Adaugam galb peste albus, uleiul, arome, faina. Separat in oala de copt pui 350 gr zahar la topit pentru caramel pe foc. Cand s-a topit zaharul si a devenit caramel dam oala la o parte si rotim zaharul de jur imprejurul peretilor pana raman acoperiti cu caramelul. E important - caramelul sa nu se fixeze tare pe pereti, caci vom pune merele taiate felii rotunde si curatate de coaja, pe pereti si pe fundul tavii; Lasam cateva feliute pe care le mai maruntim si le punem la urma. Peste acestea preparate in tava, caramelul si merele adaugam aluatul pentru pandispan si dam la cuptor. Cand e gata rasturnam tava in tava si va rezulta un tort deosebit de delicios si insiropat. Eu am mai facut separat sirop caramel, dar asta caci mi-a mai ramas zahar pe fundul tavii si am mai adaugat foarte putina apa, am fiert si am mai pus peste tort. Ultima poza e cu ananas, acelasi procedeu doar ca in loc de mere am pus ananas. Se face cu orice fel de fruct preferati. Am servit cu frisca.