Retete de primavara! Iubesc spanacul, in salate, in omlete sau gatit, astfel incat profit de orice ocazie pentru a il aduce in bucataria mea! De aceasta data am imbinat gustul spanacului cu un iz de piept de pui fript pe tava.

Am inceput prin a pune la fiert apa pentru tagliatelle. (I-am adaugat si o lingurita cu sare) Cand a inceput apa sa fiarba, am adaugat pastele pentru 3 minute. Le-am scurs apoi de apa si le-am trecut prin unt. Intre timp, am spalat pieptul de pui si l-am lasat sa se zvinte. L-am taiat apoi in fasii subtiri, le-am sarat si le-am fript pe tava, pe ambele parti. Intr-o tava de cuptor, unsa cu unt sau cu putin ulei, asezam jumatate din cantitatea de tagliatelle, adaugam branza proaspata si presaram o parte din cascavalul ras. Am asezat un strat de frunze de spanac, putin cascaval ras si fasiile de pui fript. Am adaugat restul de tagliatelle, frunzele de spanac ramase si cascavalul. Cele trei oua le-am amestecat cu smantana. Compozitia omogenizata am turnat-o in tava, peste tagliatelle. Am dat tava la cuptor, pentru 30-40 de minute, la o temperatura de 180 de grade. Dupa coacere se mai poate presara putin cascaval ras. Se servesc calde. Pofta buna!