Detalii Cataif cu Frisca
Se unge o tava cu unt (margarina) se aseaza fideaua in strat subtire si se da la cuptor la foc potrivit 10-15 min., pana incepe sa se rumeneasca usor. In acest timp facem siropul: se pune apa cu zaharul la fiert si dupa ce s-a legat (ca un sirop pentru dulceata), se da deoparte, se adauga esenta de rom si zaharul vanilat. Se toarna fierbinte peste fideaua rumenita si se mai da la cuptor inca 20min. Dupa ce se raceste vom vedea ca fideaua cu siropul s-a legat ca o foaie. Intindem frisca batuta cu zahar dupa gust. Se lasa sa se raceasca 1 ora.
Se unge o tava cu unt (margarina) se aseaza fideaua in strat subtire si se da la cuptor la foc potrivit 10-15 min., pana incepe sa se rumeneasca usor. In acest timp facem siropul: se pune apa cu zaharul la fiert si dupa ce s-a legat (ca un sirop pentru dulceata), se da deoparte, se adauga esenta de rom si zaharul vanilat. Se toarna fierbinte peste fideaua rumenita si se mai da la cuptor inca 20min. Dupa ce se raceste vom vedea ca fideaua cu siropul s-a legat ca o foaie. Intindem frisca batuta cu zahar dupa gust. Se lasa sa se raceasca 1 ora. Este delicioasa si usor de facut!!