Intr-o cratita am pus uleiul si mararul (de data asta am avut uscat), precum si patrunjelul proaspat, desigur tocat si el. Am lasat cateva secunde sa se incalzeasca putin apoi am adaugat mazarea. Am amestecat de cateva ori cu lingura de lemn in mazare ca sa se acopere cu ulei uniform, apoi am adaugat faina, din nou am amestecat, am pus zaharul si laptele circa 75 ml. Am amestecat din nou. Daca am vazut ca incepe sa se ingroase prea tare din cauza fainii am mai adaugat putin lapte si am lasat din nou la fiert. De regula nu trebuie mai mult de 100 ml lapte in total. Daca se foloseste mazare din conserva timpul de fierbere se scurteaza mult. In cazul asta se lasa la fiert doar 10 minute, cat sa fiarba faina cu laptele si mazarea se scurge inainte. Daca se foloseste mazare din congelator timpul de fierbere este de jumate de ora aproximativ. Se poate consuma rece sau calda, cu friptura sau cu snitele, cartofi prajiti, sau crochete de cartofi. Mararul si patrunjelul se pun in functie de gustul fiecareia.

Intr-o cratita am pus uleiul si mararul (de data asta am avut uscat), precum si patrunjelul proaspat, desigur tocat si el. Am lasat cateva secunde sa se incalzeasca putin apoi am adaugat mazarea. Am amestecat de cateva ori cu lingura de lemn in mazare ca sa se acopere cu ulei uniform, apoi am adaugat faina, din nou am amestecat, am pus zaharul si laptele circa 75 ml. Am amestecat din nou. Daca am vazut ca incepe sa se ingroase prea tare din cauza fainii am mai adaugat putin lapte si am lasat din nou la fiert. De regula nu trebuie mai mult de 100 ml lapte in total. Daca se foloseste mazare din conserva timpul de fierbere se scurteaza mult. In cazul asta se lasa la fiert doar 10 minute, cat sa fiarba faina cu laptele si mazarea se scurge inainte. Daca se foloseste mazare din congelator timpul de fierbere este de jumate de ora aproximativ. Se poate consuma rece sau calda, cu friptura sau cu snitele, cartofi prajiti, sau crochete de cartofi. Mararul si patrunjelul se pun in functie de gustul fiecareia.