Un preparat usor si tare gustos care poate fi servit atat la pranz, cat si la cina!Retete dieteticeSe spala bine pieptul de pui, se sterge de surplusul de apa, apoi se taie in bucati potrivite (dupa preferinte). Se condimenteaza cu sare, piper, boia, condimente si se amesteca bine cu putin ulei. Se lasa la rece in jur de o jumatate de ora (se poate si mai mult, eu nu am avut la dispozitie decat atat).

Se ia o tava care se stropeste cu ulei si se asaza bucatile de carne.

Ceapa se curata si se taie felii. La fel si usturoiul, se curata si se taie feliute. Ardeiul kapia se spala si se taie fasii. Morcovul se curata si se taie rondele. Toate acestea se asaza peste bucatile de carne, se mai stropeste cu uleiul cu rozmarin, se mai condimenteaza cu sare, piper si condimentele pentru pasare.

Se da tava la cuptorul preincalzit la 190-200 de grade C, pentru cca. 10 minute,dupa care se scoate si se toarna vinul. Se acopera tava si se da la cuptor din nou pentru 30 de minute. Se poate verifica si mai repede si se mai stropeste carnea cu sosul din tava. Cand este aproape facuta, se toarna sosul de rosii in tava si se da din nou la cuptor pentru inca 10-15 minute, la 180 de grade C.

Se serveste cu cartofi aurii pregatiti astfel: se curata cartofii si se taie in patru pe lungime. Se pun la fiert in apa cu sare si, cand sunt aproape fierti, se scurg de apa si se pun intr-o tava. Se stropesc cu putin ulei, se condimenteaza cu sare daca mai este nevoie si se presara verdeturile pentru cartofi. Se da tava la cuptor la 200 de grade C, pana se rumenesc frumos si devin usor crocanti. Se poate introduce tava cu cartofi odata cu friptura.

Se serveste alaturi de muraturile preferate, noi am preferat salata de sfecla rosie si castraveti murati.

Pofta buna!