Daca tot a aparut leurda in piata, vreau sa profit de aroma ei si sa o includ in cat mai multe preparate cum sunt si aceste clatite aperitiv cu leurda si ardei copt.

Mai intai taiem in cuburi sunca presata, ardeiul copt in fasii, iar leurda si patrunjelul, le tocam marunt.

Amestecam ouale cu un praf de sare, apoi adaugam laptele si ingredientele tocate.

Punem si zeama de la ardeii copti, pentru o nota de dulceata si culoare.

Eu am avut ardei la congelator si i-am lasat de seara sa se dezghete in frigider.

Adaugam apoi apa minerala si treptat, faina amestecata cu praful de copt.

Amestecam 200 g faina cu praful de copt, pentru ca nu vom sti la fix cata faina inglobeaza aluatul de clatite.

Adaugam faina pana cand va rezulta o compozitie mai groasa decat cea de la clatitele clasice, avand in vedere ca avem si alte ingrediente prin ea.

Lasam compozitia sa se odihneasca 5-6 minute.

Conectam panini maker-ul la sursa de curent.

Cand ledul ne avertizeaza ca plitele s-au incins, punem doua polonice din compozitie pe plita inferioara si inchidem capacul, presandu-l usor pentru a se intinde compozitia uniform.

Asteptam avertizarea ledului, care ne spune ca e gata clatita noastra, apoi o transferam pe platou.

Presaram peste ea, rapid, parmezan si mozzarella si o rulam fierbinte, pentru a se topi mozzarella in interiorul ei.

Procedam la fel si cu urmatoarele clatite, pana epuizam aluatul.

Servim clatitele calde, alaturi de o cana de lapte, iaurt, sau dupa preferintele fiecaruia.