Fasolea se alege,se spala si se tine la inmuiat o noapte sau macar cateva ore.

Fasolea se opareste in 2-3 ape pentru a iesi toate toxinele,apoi in apa in care va fierbe se adauga putina sare,dar boabele trebuie sa ramana intregi. Dupa fierbere fasolea se limpezeste cu apa calda si se lasa sa se scurga bine.

Eu am ales varianta de a fierbe fasolea de aceasta data la aparatul de fiert cu aburi si astfel prin fierbere s-au eliminat automat toate toxinele.

Separat telina si morcovul se curata,se spala si se vor da pe razatoarea cu gauri mari.

Castraveciorii murati, gogosarii acri se taie cubulete,ceapa curata si spalata se taie pestisori(puteti sa o frecati cu sare,spalata si stoarsa),usturoiul se piseaza sau se toaca marunt .

Se potriveste de sare, piper,zeama de lamaie si se amesteca cu boabele de fasole.

La sfarsit adaugati dupa gust maioneza sau ulei.

Se serveste rece ca atare sau ca si garnitura la preparate din carne.