Spalati si fierbeti bine bobul, iar dupa inmuiere scurgeti si pasati prin sita sau mixati. Separat, pregatiti un sos alb: rumeniti faina in untul incins si stingeti cu lapte. Lasati pe foc mic, amestecand, pana se ingroasa. Amestecati pireul de bob cu sosul alb, sare, piper, iar cand s-a racorit, cu galbenusurile. Adaugati apoi, albusurile batute spuma, omogenizand cu grija. Ungeti o forma termorezistenta cu unt, turnati compozitia obtinuta, presarati cu cascaval ras si dati la cuptorul incins pentru 20 min, sau pana se formeaza deasupra o crusta frumoasa, aurie. Serviti fierbinte!Spalati si fierbeti bine bobul, iar dupa inmuiere scurgeti si pasati prin sita sau mixati. Separat, pregatiti un sos alb: rumeniti faina in untul incins si stingeti cu lapte. Lasati pe foc mic, amestecand, pana se ingroasa. Amestecati pireul de bob cu sosul alb, sare, piper, iar cand s-a racorit, cu galbenusurile. Adaugati apoi, albusurile batute spuma, omogenizand cu grija. Ungeti o forma termorezistenta cu unt, turnati compozitia obtinuta, presarati cu cascaval ras si dati la cuptorul incins pentru 20 min, sau pana se formeaza deasupra o crusta frumoasa, aurie. Serviti fierbinte!