Frunza de vita se opareste si se foloseste intreaga sau se taie in functie de marimea ei.

Se ruleaza cu partea lucioasa in exterior pentru a avea un aspect placut.

Carnea tocata se amesteca cu condimente, sare, piper, mararul si ceapa tocata,orezul spalat foarte bine si curatat de impuritati .

Se amesteca foarte bine compozitia si se toarna putin ulei si putina apa minerala pentru a deveni pufoasa compozitia.

Pe bucata de vita se aseaza putina compozitie si se invelesc cu grija sa nu se desfaca in timpul fierberii.

Se aseaza sarmalele in cratita,se adauga feliile de rosii decojite,pasta de tomate.

Se toarna vin alb pana sunt acoperite sarmalele.

Aceste sarmalute cu carne de vitel sau carne de vita vor iesi extraordinar de fragede si de gustoase fierte in vin.

Se lasa sa fiarba la foc mic pana se inmoaie putin,iar apoi se introduce vasul la cuptor pana sunt fierte si rumenite.

Daca mai este cazul se mai completeaza cu vin.

Se servesc cu iaurt sau smantana.