Caliti in ulei incins ceapa tocata, pana se aureste, apoi adaugati usturoiul si orezul si caliti inca putin. Presarati boiaua, omogenizati si turnati vinul. Aduceti in clocot si fierbeti putin la foc mic, pana ce vinul este absorbit complet de orez. Adaugati supa de pui calda si continuati fierberea, la foc mic, ca sa se absoarba tot lichidul, amestecand continuu. Orezul va fi fiert, cand este moale, dar mijlocul este inca tare. Luati vasul de pe foc, acoperiti-l cu o folie transparenta si lasati-l deoparte. Cat mai este cald, amestecati cu o furculita ca sa se afaneze si boabele de orez sa nu se lipeasca intre ele. Serviti ca garnitura. Puteti sa presarati deasupra ceapa verde sau patrunjel, marar- tocate fin (dupa preferinta).

Caliti in ulei incins ceapa tocata, pana se aureste, apoi adaugati usturoiul si orezul si caliti inca putin. Presarati boiaua, omogenizati si turnati vinul. Aduceti in clocot si fierbeti putin la foc mic, pana ce vinul este absorbit complet de orez. Adaugati supa de pui calda si continuati fierberea, la foc mic, ca sa se absoarba tot lichidul, amestecand continuu. Orezul va fi fiert, cand este moale, dar mijlocul este inca tare. Luati vasul de pe foc, acoperiti-l cu o folie transparenta si lasati-l deoparte. Cat mai este cald, amestecati cu o furculita ca sa se afaneze si boabele de orez sa nu se lipeasca intre ele. Serviti ca garnitura. Puteti sa presarati deasupra ceapa verde sau patrunjel, marar- tocate fin (dupa preferinta).