Separam galbenusurile de albusuri. Batem spuma albusurile cu sarea si apoi turnam in ploaie 50 g. zahar. Frecam bine galbenusurile cu restul de zahar, cu zaharul pudra si cu 6 linguri de lapte cald. Amestecam faina, amidonul, praful de copt si cacaoa, apoi turnati peste crema cu ou. Adaugam albusurile batute spuma si amestecati-le bine folosind telul. Incalzim cuptorul la 175 grade. Punem hartie pergament pe fundul formei de copt, turnam apoi blatul de biscuit, nivelam si lasam la cuptor 30 de minute. Rasturnati-l pe o planseta si taiati-l in trei, dupa ce s-a racit. Prepararea cremei: Se bate frisca cu mixerul pana cand aceasta se intareste. Eu am pus si jumatate de pliculet de intaritor pentru frisca. Topim gelatina in putina apa rece apoi o incazim putin la bain-marie, atentie nu o fierbem, doar se incalzeste, apoi se amesteca foarte bine cu iaurtul si la sfarsit punem frisca batuta si omogenizam. Asamblarea tortului: Pe un platou asezam prima parte a blatului, insiropam, intindem crema de iaurt, deasupra punem fructe din compot si iarasi partea a doua de blat, insiropam, si ungem cu crema si apoi ultimul blat. Imbracam tortul in frisca si se orneaza dupa preferintele fiecaruia. Eu sincer nu prea am rabdare la ornat si am facut totul rapid cu mi-a trecut mie prin cap. Se da la rece cateva ore inainte de a se consuma. Pofta buna!Separam galbenusurile de albusuri. Batem spuma albusurile cu sarea si apoi turnam in ploaie 50 g. zahar. Frecam bine galbenusurile cu restul de zahar, cu zaharul pudra si cu 6 linguri de lapte cald. Amestecam faina, amidonul, praful de copt si cacaoa, apoi turnati peste crema cu ou. Adaugam albusurile batute spuma si amestecati-le bine folosind telul. Incalzim cuptorul la 175 grade. Punem hartie pergament pe fundul formei de copt, turnam apoi blatul de biscuit, nivelam si lasam la cuptor 30 de minute. Rasturnati-l pe o planseta si taiati-l in trei, dupa ce s-a racit. Prepararea cremei: Se bate frisca cu mixerul pana cand aceasta se intareste. Eu am pus si jumatate de pliculet de intaritor pentru frisca. Topim gelatina in putina apa rece apoi o incazim putin la bain-marie, atentie nu o fierbem, doar se incalzeste, apoi se amesteca foarte bine cu iaurtul si la sfarsit punem frisca batuta si omogenizam. Asamblarea tortului: Pe un platou asezam prima parte a blatului, insiropam, intindem crema de iaurt, deasupra punem fructe din compot si iarasi partea a doua de blat, insiropam, si ungem cu crema si apoi ultimul blat. Imbracam tortul in frisca si se orneaza dupa preferintele fiecaruia. Eu sincer nu prea am rabdare la ornat si am facut totul rapid cu mi-a trecut mie prin cap. Se da la rece cateva ore inainte de a se consuma. Pofta buna!